APK Historiek

APK is een dynamisch bedrijf in volle ontwikkeling. De tijdlijn van APK start in 1960 en werd sindsdien chronologisch aangevuld werd met belangrijke uitbreidingen en overnames. Een constante die ook momenteel nog steeds aanhoudt.


1960
APK startte als een eenmansbedrijf onder de naam Electro- en Kabelwerken Kerkhofs. Deze firma werd opgericht in de Limburgse gemeente Hechtel-Eksel (België).

1990
Het bedrijf ging over van vader op zoon en is stelselmatig gegroeid dmv overnames en uitbreiding van activiteiten en regio's.

1992
De activiteiten werden uitgebreid naar data-telecom werkzaamheden. Tevens werd de zetel overgebracht naar de gemeente Overpelt en werd de moedermaatschappij Algemene Participatie Kerkhofs NV of afgekort APK NV opgericht.

1994
Het bedrijf ASR Wegenbouw NV uit Zoersel werd overgenomen. Dit bedrijf was sinds 1989 actief in wegenbouw en rioleringswerken.

1996
Het bedrijf Euro Beton Paving NV uit Kortessem werd overgenomen. Dit bedrijf was sinds 1994 actief in betonwerken, in het bijzonder glijbekistingen met daartoe gespecialiseerde slipvormmachines.

1997
Het bedrijf Eerdekens Machine Service NV uit Hechtel-Eksel werd overgenomen. Dit bedrijf was sinds 1969 actief in onderhoud, herstelling en verhuur van bouwmachines. De naam werd gewijzigd in APK Facility Technics NV.

1999
Midden van dit jaar werd het bedrijf Bemong NV uit Maasmechelen overgenomen. Dit bedrijf was sinds 1962 actief in de aanleg van waterleidingen en installaties voor watervoorziening.

2000
Het bedrijf APK Poland Spzoo werd opgericht in het Poolse Lodz. Alhoewel deze firma momenteel nog bestaat, vinden er geen activiteiten meer plaats in Polen sinds 2003.

2001
Er werd een fusie doorgevoerd van de NV Electro en Kabelwerken Kerkhofs, de NV ASR Wegenbouw en de NV Bemong. De nieuwe naam van de fusievennootschap luidt voortaan APK infra NV met hoofdzetel in Overpelt.

Tevens werd de BVBA Jos Hermans en Co, Algemene bouwonderneming overgenomen. Dit bedrijf uit Overpelt was sinds 1968 actief in algemene bouw van appartementen, bankgebouwen en commerciële panden. De naam is inmiddels gewijzigd in APK bouw NV.

2002
Begin van dit jaar werden de bedrijven Worms techno BVBA en Worms Electro BVBA uit maasmechelen overgenomen. Het bedrijf Worms techno BVBA was sinds 1988 actief, zowel in Nederland als België, in aanleg van kabels en leidingen en had tevens een eigen verhuurdienst van bouwmachines. Het bedrijf  Worms Electro BVBA was specialist in elektriciteitswerken sinds 1970 en destijds opgericht als Auwerx BVBA uit Hasselt

2003
Het bedrijf PTA NV (Pierre Tilmans Algemene Onderneming) uit As werd overgenomen. Dit bedrijf is sinds 1905 actief in wegenbouw en rioleringen en is daarmee een van de oudste nog bestaande wegenbouwbedrijven. Daarnaast is het bedrijft sinds 1986 actief in recyclage van bouwpuin teneinde dit te verkopen als secundaire grondstoffen, granulaten en bouwstoffen. Tevens verzorgt het bedrijf transportdiensten zoals uitzonderlijk vervoer met diepladers en transporten met kipopleggers.

Ook werd in dit jaar Quality@construct NV opgericht, een dienstverlener gespecialiseerd in recrutering, selectie en interim voor de bouwsector. Inmiddels is deze spin-off niet meer onder de vleugels van APK doch alle HR-diensten verlopen nog wel via dit bureau.

2004
In dit jaar werd door APK infra NV het handelsfonds overgenomen van de firma Moors bvba uit Bilzen. Dit bedrijf was sinds 1972 actief in wegenbouw en rioleringen. Tevens werd in dat jaar door APK infra NV het handelsfonds overgenomen van de lummense firma Hebo Telematica, actief in data-telecom installaties.

Het bedrijf Rens BVBA en R-invest NV uit Herselt werden overgenomen. Het bedrijf Rens BVBA is sinds 1960 actief in leidingwerken voor gas-en watervoorzieningen met in het bijzonder stalen leidingen. Tevens is dit bedrijf specialist en pionier in het uitvoeren van gestuurde boringen. De zetel is inmiddels gevestigd in de Vlaams Brabantse gemeente Molenstede/Diest.

2006
In dit jaar werd een fusie doorgevoerd teneinde de firma's Euro Beton Paving NV en Worms Techno BVBA op te slorpen in APK infra NV.

Op het einde van dit jaar werd door APK infra NV het handelsfonds van de firma Heymans Kabelwerken BVBA overgenomen. Deze firma uit de Oost-Vlaamse gemeente Hamme is specialist in aanleg van kabels en leidingen

2007
In dit jaar werd een eigen methode ontwikkeld om geprefabriceerde wandelementen te maken die voldoen aan ecologisch en energiebewust bouwen. Hiertoe werd in het Roemeense Brasov de firma APK Infra&Construction S.R.L. opgericht

2008
Het bedrijf Loos Bouwmachines NV uit Berlaar werd overgenomen. Dit bedrijf is sinds 1978 actief in verkoop en service voor bouwmachines, in bijzonder voor het verpompen en mengen van bouwspecie zoals chappe, gips, schuimbeton. De zetel van de firma werd overgebracht naar Molenstede.

2010
Het bedrijf Mahé bvba werd overgenomen actief in de verkoop van materieel voor kabel-en leidingaannemers. Dit bedrijf werd na de overname bij het bedrijf Loos Bouwmachines NV gevoegd.

2011
Het bedrijf Guana Cabling Systems bvba en Guana ICT bvba werden overgenomen. Dit bedrijf is actief in netwerkbekabeling en gevestigd in Scherpenheuvel.

Verder werden de wegenbouwbedrijven Schoemaco nv uit Hamont-Achel en Wegenbouw Sterckx nv uit Geel overgenomen zodat de wegenbouwactiviteit in de APK Group versterkt werd.

2012
Het bedrijf DQD sa gevestigd in Hotton werd overgenomen. Dit bedrijf is actief in aanleg van waterleidingen in Wallonië.

Verder werd het bedrijf Boudewijn Put & Zoon NV overgenomen door een joint venture aan te gaan met een externe partner. Dit bedrijf is actief in recyclage en containerverhuur.

Met de overname van Infra en Wegenbouw Limburg BV uit Heerlen kreeg NAPK holding bv een Nederlandse wegenbouwer onder zijn vleugels.

© 2015 APK nv